Dag 268 - Naivasha 2.0

I fredags åkte vi (dvs hela naturklassen) till Naivasha med samma anledning som till Lake Magadi förra veckan, alltså för att ta vattenprover, håva och kolla på och namnge djur- och växplankton i ljusmikroskop. Denna gången stannade vi däremot på ett ställe som heter Elsamere över natten och hann därmed med en hel del annat också.
På fredagseftermiddagen var vi nere vid sjön och håvade, till en början fick vi inte upp något spännande men sen hittade vi en hel del olika småfisk, vattenspindlar, kräftdjur osv. Vid ett ställe lyckades vi även fiska upp ett tiotal kräftor som några tyckte att vi skulle koka och äta som kvällsmat -  det blev dock inte mycket av den idén utan vi släppte tillbaka allt i vattnet senare. Som Pär sa: "det märks att de flesta här aldrig har fiskat kräftor förut". 
 
På kvällen åt vi en överraskande god kvällsmat, speciellt köttet då kött här i Kenya annars brukar vara väldigt segt och konstigt. Sedan spenderades kvällen ute vid brasan där vi kunde se flertalet djur spatsera omkring i trädgården - bl.a. zebror, flodhästar och antiloper. Vi hade tack och lov tilldelats stugor den här gången så vi slapp tälta som sist vi var i Naivasha, man har minst sagt tröttnat på tältlivet, obekväma madrasser och safarimyror efter det här året... 

På natten vid fyra smög jag, Julia, Fanny och Hedda ut för att försöka få en skymt av flodhästarna som tydligen skulle vara som mest aktiva på land vid den tiden - men det enda vi fick se på vårt nattliga äventyr var två dik-dikantiloper som stod och betade på gräsmattan.
 
Lördagen innebar tidig morgon för att åka ut med båtarna, vi tog först några vattenprover på olika djup för att sedan åka en tur längs strandkanten och spana efter flodhästar. Vi såg totalt 10-15 stycken som låg i vattnet. Vid ett tillfälle var det en flodhäst som dök ner under ytan och bara försvann, någon tyckte sig se att vattnet rörde sig som om den var påväg mot vår båt och sekunden efter lade vår båtförare i full gas, det var nästan lite läskigt - flodhästar är ju faktiskt det djur på savannen som dödat flest människor, men ingenting hände ju så det var ingen fara. 
 
 
Jag hittade en liten katt som förvisso inte var lika kramsugen som jag, men det var i alla fall en katt! 
 
 
 
 
Dessa två tjejer alltså..! <3
 
 
 
Hahaha Jennybenny och Felicia <3
 
 
På kvällen spårade det som vanligt en aning i vårat rum, skrattmusklerna fick ordentligt med motion vill jag lova..!
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0