Dag 246-254 Blandade bilder från påsklovsresan 2

Bilder tagna av Sofie!
 
Utkikspunkten vid Great Rift Valley.
 
I bussen!
 
 
Lunchpaus påväg till Eldoret. Företaget vi åkte med, samma som skolan anlitade när vi åkte till Masai Mara i höstas, fixade frukost, lunch och kvällsmat i stort sett alla dagar utom de två sista. Riktigt god mat!
 
Kvällskryssning på Nilen, det bjöds på snacks och dricka. Killen i baren ville att baren skulle vara tom när vi kom tillbaka efter turen, men det lyckades vi inte med.
 
Felicia och hennes mamma var ute och paddlade kanot, de var inte lika lata som vi med andra ord som fixade en båt med motor.
 
Den tre månader gamla gorillaungen, sovandes ovanpå sin mamma. Hur söt som helst!
 
På gorillavandringen, här ser man hur nära vi kom!
 
Första dagen i Kigali gick vi till folkmordsmuséet, det fanns flera olika avdelningar - en om själva folkmordet, vad som hände, vilka som agerade och vilka som tyvärr inte gjorde det, en avdelning med några av de mördades kläder och tillhörigheter, en för de barn vars liv togs alldeles för tidigt samt utomhus där man kunde besöka de gravar som fanns på området. Totalt låg där över 200 000 av de en miljon människor som mördades -94.
Finner inga ord, det hela är bara helt ofattbart. Man har läst så mycket om folkmordet i Rwanda och det finns flera filmer som skildrar vad som hände, men på plats blir såklart allting så mycket mer påtagligt. 
 
En av de gravar som fanns på området. I år är det tjugo år sedan folkmordet ägde rum i Rwanda och genom kampanjen "Kwibuka" som betyder "kom ihåg" försöker man ena folket för att komma ihåg och hedra alla de som föll offer under de 100 dagarna år -94 samt uppmärksamma vad som hände och varför för att förhindra att något liknande någonsin kommer att hända igen. 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0