Dag 171 - Nairobi National Park

Om jag inte var speciellt pigg när klockan ringde igår morse klockan fem, var jag om desto mindre pigg när den även imorse började plinga kvart i fem. Idag slapp vi dock bestiga fler berg, istället bar det av i safaribussen till Nairobi National Park för djurräkning. Djurräkning är någoting som går av stapeln första söndagen i varje månadn och i vår naturvetenskapliga specialiseringskurs East African Wildlife så ingår det att vara med på minst en sådan här räkning. Man blir tilldelad ett visst område inom natinalparken och sen kör man längst alla utsatta vägar inom detta området och räknar alla djur man ser (utom vissa fåglar som är för vanliga för att noteras). Vi blev tilldelade ett skogsområde vilket kan vara både en för- och en nackdel. Det är nämligen väldigt svårt att få syn på några djur, men å andra sidan är det inte lika många djur att räkna - att räkna en gigantisk flock impalaantiloper mitt ute på savannen kan nämligen också vara rätt svårt. Vi fick ändå se en hel del, ingen leopard visserligen men flera dikdikantiloper, bushbucks, bufflar, crowned cranes, lejon, vita noshörningar och allt det där "vanliga" som zebror, impalor, eland, hartebeest, massa-fåglar-som-jag-inte-kan-namnen-på, babianer osv..
 
Efter att vi räknat klart inom vårt område tog vi en extra tur i resten av parken, bara för att det är så roligt att åka på safari. Älskar att stå i sätet men armarna mot det stekheta taket, solen i ögonen och vinden i håret, det var helt klart värt att gå upp klockan kvart i fem imorse. 
 
 


Kommentarer
Becka Shanghai

Åh vad roligt du verkar ha det!! Fett najs att
Det är så varmt! Superroligt verkligen att läsa alla dina inlägg, inte bara för du skriver så otroligt bra men också pga dina suveräna bilder!! Både från toppen av vulkanen och den söta babianen som sitter på en annans rygg! Saknar dig Elna, men det känna verkligen som du är bredvid mig och berättar när jag läser dina inlägg! Massa Kramar bästa du <3

Svar: Bästa du! Tack snälla becka! Saknar dig med, jättemycket, hoppas vi kan höras på skype nångång snart <3 puss och kram, ser fram emot att ses i sommar då vi båda kommer HEM <3
Elna

2014-02-02 @ 14:06:00
Ingrid Lövkvist

Hej, lilla Elna!
Med stor glädje läst Dina blogg-skildringar av skrällande väckarklockor, som även jag avskyr (släktdrag, alltså), kraterbestigning och djurräkning. Och vilka fina bilder sen. Fantastiskt, att Du får se allt detta.
Värmde en slaskig februaridag (snön är på väg bort.) Men det är ljuist nästan till klockan 17. Ha det bra! (Får se om denna kommentar lyckas).
Fastern

2014-02-02 @ 18:00:19
Amanda

Fan vad underbart det låter!!❤️

2014-02-02 @ 19:48:28


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0