Masai Mara del 2

Söndagen och måndagen bestod av gamedrives morgon och kväll och teambuilding respektive besök i en masaiby däremellan. Har inte några bilder från teambuildingen men den bestod av diverse lekar som dragkamp och olika namnlekar, en lek gick ut på att gissa vilken "hemlighet" som hörde till vilken person. Vi hade alltså skrivit saker om oss själva som förhoppningsvis ingen visste på lappar och lämnat in. Jag skrev att jag har jägarexamen, och det tog faktiskt lite tid innan alla kom på att det var jag. Bilderna från Masaibyn tar jag i ett eget inlägg.
 
 
Bufflarna ingår liksom lejon, elefanter, noshörningar och leoparder i the big five, som vi nu alltså sett 4/5 av. Vi såg ju några bufflar redan förra helgen i Nairobi National park, men då låg de ner i gräset en ganska bra bit från vägen så det var kul att få se dem på nära håll.
 
I floden fick vi se både flodhästar och krokodiler. 
 
 
Många vackra giraffer såg vi. De är väldigt tacksamma att fotografera dessutom då de alltid ställer upp fint på ett led.
 
Gnuer har vi sett så många att vi nästan fått nog av dem, Pär uppskattade att vi har sett över 150 000 stycken (!!) De var överallt, vart ma än tittade såg man alltid någon gnu.
 
 
Zebror såg vi också ett par tusen av, men dem tröttnar jag aldrig på!
 
En elefant som stod och åt vid floden.
 
Lejon såg vi tio stycken allt som allt, vi fick inte se så mycket action men de är väldigt spännande och se i alla fall - så stora och pampiga!
 
 
Nu komemr vi till det häftigaste någonsin. Som ni ser på bilderna fick vi inte bara se en gepard (som är ganska ovanligt) utan också en jakt vilken slutade med att geparden faktiskt tog en thompsongaselle! Det är jättejätteovanligt att man får se en jakt som slutar med att geparden faktiskt fångar ett byte, flera ur personlen som bott länge här i Kenya och varit på otaliga safaris har aldrig sett någonting liknande förut så vi hade verkligen tur.
Det var verkligen skithäftigt att se hur den först smög i gräset, för att sen börja trava lite nätt innan den accelererade till topphastighet på ingen tid. Den sprang snabbt ikapp gasellen och kastade sig över den - det hela tog mindre än 30 sekunder. Alla i bussen avr jätteexhaltterade och på alla filmer kan man höra folk som ropar "den tar den, den tar den, den tar den, den är döööööd!!" 
 
En jackal.
 
Mungos.
 
En hanstruts.
 
Hur vackert är det inte?
 
Jag och Sara!
 
Jenny och Majken!
 
Haha, vi försökte ta hoppbilder på savannen, men ja, det gick som det gick...
 
Jag, Sara och Ebba (Lånad bilden från ebbas blogg)
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Amanda

Så galet häftigt!

2013-09-04 @ 23:20:42
maliiin

så himla fina bilder, vi är såå avundsjuka här hemma! saknar dig! <3

Svar: Taack! miss you too!<3
Elna

2013-09-05 @ 12:21:50


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0