Dag 24 - Slappedag

Haft en riktig slapp/pluggsöndag på rummet idag. Behövdes verkligen. Det kan vara väldigt påfrestande att bo på internat ibland, oftast är det roligt men ibland vill man bara vara ensam. Det har tyvärr blivit lite tryckt stämning här på skolan på grund av lite olika händelser nu i helgen, egentligen inte mellan oss elever utan mellan elever och internatpersonalen. (Gör det någon skillnad om jag säger mellan elever och internatpersonal och inte mellan personalen och eleverna? Tror inte det, men så är det i alla fall.) Hursomhelst, som jag har skrivit tidigare så känner många sig instängda och de senaste två veckorna har det inte bara handlat om att få gå till Junction när vi vill, närliggande restauranger, Toi eller liknande utan det är vår första utgång till någon av nattklubbarna i downtown som tagits upp på nästan varje informationsmöte. När får vi gå ut? Svaren har varit svävande, om man ens kan kalla det svar för frågan har ju fortsatt att ställas. Rykten började gå om att endast de som fyllt arton år innan de kommit hit skulle få gå ut vilket har gjort många väldigt upprörda. Denna helgen fick vi tillåtelse att åka till Westgate i fredags och junction i lördags, observera att detta är köpcentrum där det finns restauranger som serverar alkohol till maten om man så önskar, men inga utegångsställen. Trots förgående faktum var det flera som druckit alldeles för mycket när de kom hem från Junction igår vilket känns väldigt onödigt. Vi har inga regler som säger att man inte får dricka alkohol när man är ute, men man får inte lov att vara märkbart påverkad när man kommer hem och man får inte lov att ta in någon alkoholhaltig dricka på skolområdet. Det är inte för skojs skull vi har dessa reglerna, som vi redan har fått uppleva så är Nairobi en fantastisk stad men väldigt farlig om man inte är försiktig, därav de hårda reglerna. Risken är nu betydligt större att ryktet om åldersgränsen kommer att besannas, vilket känns väldigt tråkigt. Jag har absoult inte kommit hit för att åka partybussen varje helg och jag tänker absolut inte åka hem om jag inte skulle tillåtas att göra detta, men jag blir ändå lite besviken. Julia som gick här förra året har pratat varmt om utgångarna då det framför allt är då som vi verkligen får umgås med lokalbefolkningen här, det ska tydligen var en väldigt härlig stämning då alla pratar och dansar med alla. Det skulle vara en rolig del av hela denna upplevelse, men hur det blir med det återstår alltså att se.
Utöver detta har det satts upp flertalet övervakningskameror i de allmäna korridorerna på skolan, detta på grund av att flera elever blev bestulna på pengar och värdesaker förra året. Vi elever har dock inte fått någon information om detta och många hävdar att det är fel och anser att kamerorna är integritetskränkande. Detta ska tas upp på måndagsmötet imorgonkväll. 
 
 
Nu blev det mycket på en och samma gång kände jag, får väl tillägga att jag i alla fall har haft en toppenhelg! Vi hade hur trevligt som helst i fredags och jag somnade genuint lycklig den kvällen. Igår kväll spenderades här på internatet med ett gäng tjejer, vi spelade Rappakalja, skrattade så vi fick ont i magen, myste i sofforna uppe på balkongen, kollade roliga youtubeklipp och pratade massa. Perfekt kväll helt enkelt!
 
Jag och Sofie i fredags.
 
Balkonghäng!
 
 


Kommentarer
tess

vilken mysig blogg, spännande att gå i skola där borta

2013-09-08 @ 18:38:25
URL: http://www.nattstad.se/Pregzilla
elin stridh

Hoppas du får en fin dag :)

2013-09-10 @ 08:20:34
URL: http://elincecilia.com/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0