Dag 3

Oj vad tiden går snabbt, samtidigt så känns det som om vi har varit här i flera veckor! Det känns så konstigt att vara här, hela våren har jag läst bloggar skrivna av dåvarande elever och sett bilder härifrån och läst om alla deras upplevelser - och nu är jag här! Nu får jag se och uppleva allt själv vilket naturligtvis känns helt fantastiskt, men lite konstigt.
Dagen har bestått av brunch, informationsmöten, poolhäng, fix på rummet, tipsrunda, bakning, framträdande framför alla andra gymnasieelever i grupper, muggmålande och snack med internatkompisar på rummet. Ska försöka återge lite fler detaljer...
Först tänkte jag berätta om en lite obehaglig sak som hände i förmiddags när vi åt brunch och lyssnade på Pia och Peo som pratade bl. a. om säkerhetsregler osv. Plötsligt hördes en skarp smäll ute på Makini road som är precis utanför skolans murar, och då knallen följdes av flera panikslagna skrik så vi förstod ju direkt att det var en pistol som avlossats. Internatpersonalen sa "lugnande" att det antagligen var den kenyanska polisen som avlossat skott mot rånare ute på gatan, men snart kom folk springande från gaten och hämtade några av de vuxna och genast blev allt väldigt förvirrat. Det visade sig lite senare att det var en av lärarna här på skolan med två av sina barn som blivit rånade precis utanför skolan och då hade rånaren skjutit förbi hennes huvud som ett varningsskott. Detta är någonting som kan hända här i Kenya, men det händer väldigt, väldigt sällan. När förra årets elever var här hände det bara en gång, och Peo sa att det endast hänt tre gånger de senaste 15 åren. Han sa också att så länge man agerar lugnt och försöker smälta in så mycket som möjligt här, och inte visar upp fina mobiler/kameror etc så är det högst osannolikt att det skulle hända någon av oss. Men det känns ändå lite obehagligt såklart.
För att gå vidare, medan ytterligare ett gäng var på Junction och fixade samma saker vi andra gjorde igår eller i förrgår var de flesta kvar här på skolan. Vi låg ett gäng nere vid poolen och spelade kort, sen slog vädret plötsligt om från jätteskönt och soligt till kallt och ösregn så då fortsatte vi uppe på balkongen istället. Vädret här är vääldigt instabilt, de har vad man skulle kunna kalla deras "vinter" här just nu vilket betyder att det ena stunden är jättevarmt och soligt, andra ösregn, nästa åska och sen strålande sol igen. Man får vara flexibel helt enkelt.
På eftermiddagen delades vi in i grupper och gick en tipsrunda för att lära känna varandra och skolområdet, vi fick också i uppgift att sätta ihop ett litet framträdande eller likande som alla grupper skulle framföra i matsalen på kvällen. Så ja, då behöver jag ju inte förklara vad vi gjorde nu ikväll. Framträdandena var jättebra, de flesta sjöng eller spelade upp en scen ur en film eller körde en lek osv. 
Resten av kvällen har vi suttit i Giraffrummet, ett av våra allrum här på skolan där också elevköket finns. Trevligttrevligt! 
 
En av sköldpaddorna, det finns två stycken här på skolan och de heter Hakuna och Matata. Så coola! det finns Herr Nilsson-apor som hoppar omkring på taken också men dem fick jag ingen bild på.
 
Vid poolen!
 
Bakning i Giraffrummet.
 
Vi har målat våra egna muggar som vi sen själva ska ha koll på, efter som muggar tydligen har en tendens att komma ut på vift annars.
 
Bilder från kvällens framträdanden.
 
Har också hunnit med att sätta upp alla bilder på väggen så nu börjar mitt rum kännas riktigt hemtrevligt.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0