Dag 1

Flygturen hit gick bra, vi anlände till JKIA som beräknat imorse vid sex-halv sju inte allt för utvilade vilket har märkts under dagen. Pga. branden förra veckan skedde passkontroll, visumansökan och bagageuthämtingen i tält i utkanten av flygplatsen. Vi fick köa i ca en timme vid visumansökningen men annars flöt det på bra! Utanför möttes vi av PEO, en av de som jobbar här på skolans boarding, och två av skolans kenyanska chaufförer som jag tyvärr inte lyckades memorera namnen på. Det kommer väl. 
Bussresan till skolan tog drygt en timme pga morgontrafiken, vid ett tillfälle stod det helt stilla och vi fick då stränga order om att hålla fönstrena stängda och bestämt avvisa kenyaner som ville sälja saker till en under tiden bussen stod stilla, det är nämligen vanligt att man blir rånad vid sådana tillfällen om man inte är på sin vakt. Som tur var hände inget av detta oss idag.
Väl framme på skolan lastade vi av bagaget innnan vi åt frukost i skolans matsal. Därefter fick vi våra rumsnycklar till våra rum på internatet, personligen hade jag gärna gått och lagt mig och sovit ett par timmar då men det var det då inte tal om. Vi fick förmiddagen på oss att göra oss hemmastadda i rummen och kolla runt lite på skolområdet, sen var det lunch och därefter tog Pia (också en av de som jobbar här på internatet) med oss till Junction. Junction är ett ganska stort köpcenter ca en kilometer från skolan, där finns det mesta som vi kan tänkas behöva, kläd- väsk- elektronik- och skoaffärer, Nakumatt som är typ som ett Supermarket med allt möjligt, samt caféer, restauranger och en bio om jag förstått det hela rätt. På vägen till Junction fick vi se lite av området kring skolan, det går inte riktigt att förklara hur det är, bara att det är så olikt Sverige. Trottoarerna är dammiga och ojämna, det finns reklamskyltar överallt, vi såg en uteliggare som låg och sov bakom en buske, det ligger massor med skräp i vägkanterna och det är höga stenmurar med elstängsel/taggtråd/glasskävor ovanpå kring de flesta, lite finare bostadsområdena. De flesta kenyanerna vänder sig om och tittar efter oss, vissa ropar/tutar/vinkar, även här blev vi tillsagda att inte släppa dem för nära inpå en då man lätt kan bli bestulen då. 
På Junction fixade vi kenyanska kontantkort till våra mobiler och tog foton som ska sitta på våra rumsdörrar de kommande tio månaderna.När vi kom hem från Junction hade ytterligare en busslast med folk anlänt och resten av dagen har gått åt till att mingla runt och försöka lära känna så många som möjligt.
Nu på kvällen har vi naturligtvis tagit första doppet i poolen, sen målade vi också våra egna muggar som vi ska ha här på internatet.
Nairobi ligger väldigt högt upp (1700 m. ö. h.) så vädret här är ungefär som en svensk sommar när den är som bäst, lite varmare under sommaren bara. När vi landade däremot imorse var det jäättekallt ute, vilket kanske inte var vad man hade förväntat sig. Det har varit varmare på dagen men vid skymningen blev det kallare igen, dock mycket behagligare än imorse då vi kunde sitta ute ett helt gäng och snacka ända fram tills nu.
Märkte nu att ett av mina fönster går inte att stänga helt vilket gör att det blir väldigt kallt inne på rummet och jag är evigt tacksam för strumporna som min släkting Marianne stickade och skickade ner till mig från Småland innan jag åkte hit, tror inte jag behöver frysa inatt..
Känns som om att jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om allt jag sett och upplevt idag, men är nu så trött att meningarna inte längre hänger ihop så ska krypa in under myggnätet och sova ut fram tills brunchen imorgon, då bl.a. våfflor står på menyn.
 
Halva mitt rum med en stor älg som fondvägg.
 
Blandade bilder från skolområdet.


Kommentarer
malin

Ååh det ser sä himla fint ut! Och jag gillar älgen skarpt ;)

2013-08-20 @ 13:25:43


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0